banner_lab
banner_petaloudes2
banner_tei
banner_student_lab
banner_edafologia
banner_student
banner_petaloudes
banner_students_lab

Ανταλλαγή Φοιτητών μέσω του "ERASMUS +"

Erasmus logo11111

Η χλωρίδα των Ιονίων Νήσων

Αναλύσεις νερών Κεφαλονιάς

nero

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ανακοινώνει  ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίας αναβάθμισης των υποδομών και της εγκατάστασης των επιστημονικών οργάνων στο νέο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Οίνων και Αποσταγμάτων, συμπληρώνοντας τις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Αργοστόλι.
Το εργαστήριο είναι το πλέον ολοκληρωμένο και σύγχρονο στην Ελλάδα, με δυνατότητα μέτρησης άνω των πενήντα φυσικοχημικών παραμέτρων σε οίνο, γλεύκος ή/και αποστάγματα. Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται ταχύτατα (σε μερικά λεπτά), σε πλήρη συμφωνία με τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα, αλλά και με  τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οι οποίες εξασφαλίζουν μεγάλη ακρίβεια και επαναληψιμότητα. Ήδη έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία τρεις υπερσύγχρονοι αυτόματοι αναλυτές πολλαπλών αναλύσεων, αλλά και πληθώρα βοηθητικών συσκευών προετοιμασίας και ανάλυσης δειγμάτων.
Το εργαστήριο υποστηρίζει και  ερευνητικές δραστηριότητες καθώς διαθέτει ειδικές συσκευές όπως αναλυτή χρώματος, κοκκομετρίας κλπ. για την προώθηση καινοτόμων ιδεών, αλλά και για την υποστήριξη ερευνητικών δράσεων των φοιτητών-αποφοίτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ερευνητών από όλη την Ελλάδα. Ήδη καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Τμήματα όπως το  Τμήμα Χημείας-ΕΚΠΑ, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων- Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  το Τμήμα Φαρμα¬κευτικής – ΕΚΠΑ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο με το Τμήμα μας (Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων).
Κατά την πρώτη παρουσίαση του εργαστηρίου και των δυνατοτήτων του στους οινοπαραγωγούς της Κεφαλονιάς, προβλήθηκαν οι δυνατότητες του εργαστηρίου να συμβάλλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών οίνων και στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω συμβουλευτικών προτάσεων. Οι οινοπαραγωγοί του νησιού εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητές των νέων οργάνων και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου και το έντονο ενδιαφέρον τους για συστηματική συνεργασία στο άμεσο μέλλον.
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Καθηγητής Ιωάννης Σαμαράς, ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και τα φυσικά  πρόσωπα που βοήθησαν στη δημιουργία και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει το νησί της Κεφαλονιάς και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σημαντικό πόλο υποστήριξης της παραγωγής ποιοτικών οίνων και της οινολογικής έρευνας στην Ελλάδα. Παράλληλα, δηλώνει την αποφασιστικότητα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων για την αδιάλειπτη και συνεχή λειτουργία του εργαστηρίου, σε πλήρη συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η παρουσίαση εργασιών στο πλαίσιο του εργαστηριού «επεξεργασία τροφίμων» για τα τμήματα Τέταρτης και πέμπτης θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 17/12 και ώρα 17.30 στην αίθουσα υπολογιστών. Καλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν αυτά τα τμήματα και δεν έχουν παρουσιάσει τις εργασίες να παρευρεθούν.

ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑ ΒΑΛΙΝΑ

Σεμινάριο στο ΤΕΙ:«Τα εδάφη της Κεφαλονιάς και η διαχείρισή τους»

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (είσοδος από Λεωφόρο Αντ. Τρίτση), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Τα εδάφη της Κεφαλονιάς και η διαχείρισή τους»

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης των κυριότερων γεωργικών εδαφών της Κεφαλονιάς, που πραγματοποιήθηκε μέσω της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» και υλοποιείται στα πλαίσια του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες: Ε. Κατσαλήρου

Τηλ. 26710 26270 & 6982799360

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΕΒ "Το Περιβάλλον και ο Άνθρωπος"


9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΕΒ "Το Περιβάλλον και ο Άνθρωπος",

5 - 7 Δεκεμβρίου 2014, ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα

1. Κεντρική Ομιλία:

«Η νέα βιολογία στη διδασκαλία, κοινωνία και πολιτική» Ι.Παπαματθαιάκης

2. Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας:
«Με αφορμή την Γενετική Ιστορία των Ελλήνων και Κυπρίων»

Εισηγήσεις:
- Τριανταφυλλίδης Κώστας, Αλήθειες και ψέματα για τη γενετική σύσταση των
Ελλήνων

- Δέλτας Κώστας, Η Γενετική Κληρονομιά των Κυπρίων

- Πάσχου Περιστέρα, Αναλύοντας τη Γενετική Δομή των Ελλήνων

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής "Καππάτος"

kappatos1

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής "Καππάτος" την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα.

Ημερίδα στο Αργοστόλι για την παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου IonianPlants.gr

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου Βάση δεδομένων σχετικά με τον περιβαλλοντικό πλούτο των Ιονίων Νήσων για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, δημιούργησε την ιστοσελίδα http://ionianplants.gr/ με σκοπό την ανάδειξη της χλωρίδας των νησιών του Νοτίου Ιονίου και για την ενημέρωση του κοινού.

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14:30 διοργανώνεται στο Αργοστόλι ημερίδα με θέμα Παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου IonianPlants.gr στις αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση).

Ομιλητής είναι ο κος Φραντζιός Γεράσιμος, Διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών  και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

  Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ionianplants